Новини

Ученически конкурс за лагуната Атанасовско езеро

20.12.2012 г.

Природонаучният музей - Бургас в партньорство с проект „Солта на живота” на БФБ, финансиран от програма LIFE+ на Европейския съюз организират конкурс за изготвяне на проект на рекламно-информационен материал за лагуната Атанасовско езеро.

В конкурса могат да участват всички ученици от I. до XII. клас на училищата от Бургас, разделени в две възрастови групи – от I до IV клас за изработване картичка и/или дипляна и от V до XII клас за изработване на брошура и/или аудио клип.

Техническите параметри на които трябва да отговарят проектите, може да изтеглите по долу. Конкурсът стартира на 14 декември 2012 г., а проекти се предават до 25.01.2012 г.

Специално жури ще отличи най-добрите проекти и ще връчи награди. Участниците да очакват приятни изненади! Авторите на проектите, заели първо място в различните категории, ще бъдат отличени със специална награда - ”Един ден на Атанасовското езеро”, която ще включва разходка из езерото с туристическото влакче и наблюдение на редки видове птици със специалист-орнитолог. За всички участници ще има грамоти.
Най-добрите проекти или части от тях ще бъдат публикувани на сайтовете на Регионален музей - Бургас и проект „Солта на живота” на Българска Фондация Биоразнообразие или в бъдещите рекламни брошури на проекта.
Победителите ще бъдат обявени на 01.02.2013 г., в навечерието на Международния ден на влажните зони, на тържество в Природонаучния музей, където авторите на най-добрите проекти ще имат възможност да ги представят пред специалисти, журналисти и гости на събитието.

Желанието на организаторите е учениците от Бургас да обогатят знанията си за лагуната Атанасовско езеро и нейните многобройни забележителни обитатели. Опознаването на лагуната ще създаде по-дълбока връзка на децата със заобикалящата ги ценна природата, чувство на отговорност и съпричастност към проблемите и опазването й.
Технически параметри на конкурса 34 Kb (doc) свали