Театър

Пиесата „Да опазим Бургаските езера“

Пиесата „Да опазим Бургаските езера“, написана от Александър Маринов – Санчо, дългогодишен доброволец на БДЗП бе създадена през 2012 г. в рамките на LIFE+ проекта „Живот за Бургаските езера“.

Тя бе поставена за първи път през юни 2013 г. в Дома на нефтохимика в Бургас. Участници в премиерата бяха младите актьори от театрална школа „Талантино“ и танцьори от студио „Дюн“ и техните невероятни ръководители Станимир Карагьозов и Петя Стойкова.
 
Училищната пиеса е история за най-симпатичните обитатели на езерата край Бургас – птиците. Картината се допълва и от страшните кучета и чакали, които са постоянна заплаха за птичето богатство. Но най-страшни са бракониерите, които убиват красивите обитатели на езерата. Както всяка приказка за деца, и тази има щастлив край, благодарение на най-сърдечните и всеотдайни хора – доброволците, които спасяват красивите и застрашени птици.
 
Авторът Александър Маринов – Санчо предоставя пиесата за свободно използване с образователна цел. Всички авторски права са притежание на Александър Маринов – Санчо. Пиесата или части от нея не могат да бъдат използвани за търговски цели без изричното съгласие на автора.
 
Може да свалите сценария на пиесата от тук: http://bspb.org/media/files/Piesa_Burgaski_ezera.pdf