Новини

С последната среща на Обществения съвет за Атанасовско езеро приключва шестгодишния проект „Солта на живота“

29.08.2018 г.

Дойде време за последната среща на нашия обществен съвет, създаден през март 2013 и функционирал успешно до този момент с 12 официални срещи и с десетки други срещи между членовете му. Общественият съвет за Атанасовско езеро се наложи като полезен инструмент между различните заинтересовани страни за споделяне на опит и за намиране на добри решения за управлението на езерото и района на Натура 2000 зоната, за дискусия на важни теми и обсъждане на моментното състояние на езерото и новините около него.

Заповядайте на 30 август 2018 г. (четвъртък) от 15.00 часа в нашето пространство „симБиотично“ в района на Южно Атанасовско езеро. Това ще бъде последната среща на съвета в рамките на проект „Солта на живота“, LIFE+, който приключва на 31 август, но се надяваме, че работата му ще продължи и занапред, защото партньорството между заинтересованите страни, свързани с езерото е важно и необходимо.

На последната среща бихме искали да ви представим накратко какво постигнахме за опазването и възстановяването на рядкото местообитание крайбрежната лагуна и птиците, за посетителската инфраструктура и популяризирането на езерото. Ще ви покажем нашата репортажна изложба „Солта на живота“ (2012-2018) и ще раздадем материали, свързани с приключването на проекта.

За да се ориентирате как да стигнете до мястото на срещата, ако все още не сте идвали - вижте тук координатите на „симБиотично“


Тези от вас, които имат интерес могат да останат и на арт ателието в „симБиотично“ от 18.00 часа, където ще изработваме рамки от стари солничарски дъски, които не могат повече да служат в работата на Солниците, но ще се ползват, за да се изработят автентични и естествено състарени и артистични дървени рамки за снимки, които всеки участник ще може да си украси и да си отнесе за спомен. Ателието е последното в рамките на нашия малък проект „Светлина в солта“, осъществен с финансовата подкрепа на Община Бургас.

 
ДНЕВЕН РЕД НА XIIта СРЕЩА НА ОБЩЕСТВЕНИЯ СЪВЕТ ЗА АТАНАСОВСКО ЕЗЕРО
ТЕМА: КРАЙНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ОТ ПРОЕКТ СОЛТА НА ЖИВОТА, LIFE+
 
15:00 Регистрация и кафе, напитки, сладки
15:15
 
Откриване на срещата - Дияна Костовска, Ръководител проект „Солта на живота“, БФБ
15:30-16:15
 
Представяне на резултатите от проект „Солта на живота“, LIFE+
Какво постигнахме и какво предстои занапред в Атанасовско езеро
Консервационните дейности - Спас Узунов
Комуникационни дейности - Радостина Ценова
Интерпретация за езерото - Диана Павлова
16:15-16:45 Представяне на научените уроци от работата на Обществения съвет
           Радостина Ценова - проект „Солта на живота“, БФБ
Дискусия
16:45-17:15 Обмяна на информация и дискусия между участниците
17:15-17:30 Закриване на срещата - Румяна Иванова – изп.директор на БФБ
17:30-18:00 Разглеждане на изложбата „Солта на живота“ (2012 – 2018) на чаша вино
18:00-20:00 Творческо ателие за фото-рамки със стари солничарски дъски