Новини

Открихме сезона на „симБиотично“

17.06.2018 г.

Откриването на нашата туристическа атракция, съвпадна по време с откриването на сезона на най-големия туристически комплекс „Слънчев бряг“, което показва, че точно сме преценили най-подходящия момент. Публиките, към които сме насочени обаче са съвсем различни – ние от проект „Солта на живота“ търсим граждани, които имат отношение към природата, които се интересуват от това къде се намират и какво представлява Атанасовско езеро, как се добива солта и защо има толкова много птици, защо са червени водите му, каква е връзката с хората. За всичко това разказва нашата изложба „симБиотично“, която даде името и на пространството на Атанасовско езеро.

Усилията ни са насочени към семейства с деца, млади хора, възрастни хора, които спортувайки или посещавайки басейните с луга и кал са отворени да надникнат в едно различно място, което в малкото като площ пространство крие голямо обилие от информация, морски книги и научно-популярни списания. Хамаците, разпънати на сянка, меките столчета под туята и близостта на морето, правят мястото предпочитано във всяка част на деня, така че не се колебайте - използвайте го!

Откриването бе култово и стана възможно благодарение на наградата, която получихме от #ВМузеяСме на фондация "Америка за България" в категория "Партньорство" (за услията на Българска фондация Биоразнообразие и Черноморски солници АД).

Изпълненията на Таралежков, бат' Невен и Александър започнаха в 20.00 часа, но първо заради преминалия по-рано дъждец стартираха вътре в "симБиотично", а после се преместиха отвън под тентата, където свириха до 22 часа. Беше много уютно с хората насядали по пейките и по земята, с децата тичащи след кучетата или играещи в "симБиотично", с хладните питиета и морския бриз и с .....многобройните комари, които определено си харесаха Митко Таралежков и го изядоха :)

Това лято „симБиотично“ работи всеки ден от 11 до 19 часа (без понеделник). Входът е свободен, но даренията са добре дошли. Следете страницата ни във Facebook Солта на живота / Salt of Life за събитията, които ще се случат тук през юни, юли и август.

"симБиотично" е изградено и функционира, благодарение на проект "Солта на живота", финансиран в рамките на програма LIFE+ на Европейската комисия.