Новини

Приключи състезанието "Бургаските езера, птиците в тях и проблемите им"
На 14 ноември в Природозащитен център "Пода" се проведе финалният кръг на ученическото състезание "Бургаските езера, птиците в тях и проблемите им", което се организира в рамките на проект "Посланици на езерата" на ОУ "Хр.Ботев" кв.Долно Езерово, изпълняван в партньорство с БФБ и БДЗП и финансиран от програмата "Мтел еко грант природа за бъдеще".
Презентация за дроновете в Бургаския университет
Този петък  13 ноември Българска фондация Биоразнообразие (БФБ) и Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ ви канят от 13.00 часа в зала 107 (1ви етаж), Неорганичен корпус на интересна презентация на тема: „Нашествието на дроновете - нови възможности за мониторинг на околната среда.“
 
Неочаквано голям интерес към изложбата във Враца
Приятно изненадан остана екипът на БФБ при откриването на изложбата "симБиотично" в Природозащитен център "Натура" във Враца вчера, когато дойдоха близо 150 човека, десетки медии, включително от Мездра, Видин и др.
Очаквайте "Нашествието на дроновете" в Софийския университет
Имаме удоволствието да ви поканим на нашата презентация „Нашествието на дроновете – нови възможности за мониторинг на околната среда“, която ще се проведе на 4 ноември 2015 г. (сряда) от 18.30 часа в Биологическия факултет на Софийски университет „Св.Климент Охридски“ (бул. Драган Цанков 8, зала 163).

 
Солодобивът в езерото бе представен на пазара "Плодовете на Земята"
Солодобивът в Атанасовско езеро и професията на солничаря бяха представени заедно с традиционните знания и местни продукти на земеделски стопани, производители на храни, включително и български храни от световната Съкровищница на вкусове на Slow Food по време на пазара „Плодовете на Земята“ в София на 24 октомври, от 10 до 18 ч. в двора на новооткрития „Музейко“.
симБиотично каца във Враца
Дирекцията на Природен парк „Врачански Балкан“ и Българска фондация Биоразнообразие ви канят на една необикновена изложба за едно необикновено езеро.

Заповядайте на официалното откриване на „симБиотично“ на 3 ноември 2015 г. (вторник) от 16.00 часа в Природозащитен център „Натура”, ул. Поп Сава Катрафилов 27-29 (на Червения площад).

Изложбата може да бъде разгледана от 3-ти до 30-ти ноември 2015 г. в Природозащитен център „Натура”, всеки делничен ден от 9.00 до 17.00 часа.

 
СЪСТЕЗАНИЕТО „БУРГАСКИТЕ ЕЗЕРА, ПТИЦИТЕ В ТЯХ И ПРОБЛЕМИТЕ ИМ"
Тази година Олимпиадата по орнитология ще се проведе за пореден път, но под формата на състезанието „Бургаските езера, птиците в тях и промлемите им“, което се организира от ОУ "Христо Ботев" - кв. Долно Езерово, с подкрепата на БФБ и БДЗП. Състезанието е част от проект "Посланици на езерата", финансиран от програма "Мтел Еко грант - природа за бъдеще".

През следващата седмица всички училища могат да се включат в първия етап на състезанието - училищния кръг., като е достатъчно само да заявят участие и да им бъде изпратен тестът.
 
Открихме във Велико Търново
Едно от местата, където представяме изложбата и особено се вълнуваме от реакцията и интереса на публиката е Велико Търново. Снощното откриване на "симБиотично" в залата на Областния информационен център не ни разочарова, тъй като над 50 човека дойдоха, за да се докоснат специално до Атанасовско езеро.
Обща среща на LIFE NATURE проектите в България
На 7 и 8 октомври 2015 г. в с. Кошов край Русе се проведе Петата среща на Лайфските проекти в раздел Природа. Тя се организира всяка есен и се домакинства от някой от бенефициентите на проектите. Тази година бе домакинствана от WWF и техния проект "Free Fish", който се изпълнява в партньорство с Дирекцията на ПП "Русенски Лом".
Международна нощ на прилепите в Бургас
Прилепите са удивителни и непознати. Те са красиви и симпатични. Те са полезни и.. застрашени… За да запалим повече хора към идеята за опазването им в Бургас отбелязахме заедно 19-та Международна нощ на прилепите на 6.10.2015 г. в Морско казино, зала "Георги Баев".

В Бургас Нощта се организира от Зелени Балкани, Българска фондация „Биоразнообразие“ и Спелео клуб СНЦ „Непиаст – Бургас“.