Конкурси за лагуната

Какво е за мен лагуната Атанасовско езеро?

Българска фондация Биоразнообразие (БФБ) и РИО на МОН Бургас предизвикват учениците да представят по най-атрактивен начин лагуната Атанасовско езеро, за да се избегне скучната или трудно възприеманата и запомняна от учениците информация. Надяваме се чрез този конкурс, да се дадат идеи за това как най-интересно и достъпно да се представи езерото, така че учениците да искат да го посетят. Очакваме, че свежият младежки поглед ще предизвика с дързостта и въображението си посетителите на лагуната да се забавляват учейки и да учат забавлявайки се, да играят, творят и мечтаят.

Конкурсът има следните категории:
 
  • Водач в лагуната – участниците трябва да предложат кратка информация, с която искат да забавляват или да обучават групи от ученици и да представят какво е нужно за един добър водач (интерпретатор), как най-интересно да се представи биоразнообразието или солодобива. 
 
  • Мултимедийна презентация – това е най-лесната и най-достъпна категория, затова за да имат шанс да впечатлят журито и публиката, трябва да представят нещо наистина уникално, грабващо и завладяващо; 
 
  • Интернет приложение – част от уеб сайт, забавна онлайн игра или друго, свързано с Атанасовското езеро или някой негов обитател – птица, растение, солнично раче и др., които ще предизвикат интереса на малки и по-големи. 
 
  • Арт пърформанс – идея за спектакъл, песен, събитие, арт инсталация, танц, картина, игра, чрез които да се интерпретира (да се представи по собствен интересен начин) природата в езерото. 
 
  • Дизайн за печатно издание – джобен пътеводител, определител, атрактивна туристическа карта и др., които ще бъдат интересни за ученици. 
Конкурсът е насочен към училищата в Бургаска област и е предназначен за ученици от две възрастови групи: Първа – ученици  от 6. до 8. клас; Втора – ученици от  9. до 12. клас  
 
Желаещите могат да се включат като в срок до 17 април 2015 да представят резюме на идеите си. До 20 април ще бъдат уведомени допуснатите до финалния кръг участници. Финалният кръг ще се проведе на  25.04.2015 г. в зала „Г. Баев” на Културен център „Морско казино” – Бургас. На събитието ще бъдат представени най-добрите предложения пред широка публика и ще бъдат оценявани от взискателно жури. Ще има много награди, а творбите на всички допуснати до финала участници ще бъдат публикувани на страницата на проект „Солта на живота“  www.saltoflife.biodiversity.bg

 
Условията на конкурса 1 Mb (docx) свали