Арт инсталации и изложби

Изложбата „симБиотично“

Пътуващата изложба "симБиотично" е резултат от експерименталната работа на четирима млади хора от Бургас (еколог - Диана Павлова, двама архитекти - Мариана Сърбова и Галина Милкова и дизайнер - Недко Николов) и е вдъхновена и посветена на едно езеро с огромна научна, познавателна и консервационна стойност - Атанасовско езеро.

Изложбата е малка като размери, но голяма като съдържание и смисъл. Информацията е концентрирана, минимализирана и лесна за консумация. Поднесена е главно чрез забавни илюстрации, видео клипове и анимация и показва всичко най-важно, което трябва да се знае за това забележително езеро, разположено в самия град Бургас, където се добива сол и се срещат най-много птици в България.

За пръв път едно езеро се представя пред публика чрез форма, материя и цвят и в цялостното възприятие се включват всички сетива – може да видиш красотата му, да чуеш птиците, да поиграеш с пясък, да опиташ солта, да учиш, да се забавляваш…

Изложбата симБиотично започна своето национално турне през месец май 2015-та и през октомври 2016 се завърна в Бургас за постоянно. Турнето й премина през 10 града - Русе, Пловдив, Варна, Бургас, София, Велико Търново, Враца, Банско, Благоевград, Паничище и беше разгледана и преживяна от над 25 500 души.

Повече за изложбата симБиотично и нейните автори: http://saltoflife.biodiversity.bg/bg/Pytuvashta_izlozhba_za_Lagunata-c155