Новини

Чудна Нощ на прилепите в Бургас

09.10.2018 г.

С много настроение и с много нови знания се сдобиха участниците в поредната Нощ на прилепите, която се организира в Бургас от прекрасната Станимира Делева, БФБ, Зелени Балкани и пещерен клуб НЕПИАСТ - Бургас. Забавни ателиета за децата ги учеха как да правят маски на прилепи, да си направят картички и книгоразделители, да си направят прилепна украса или пък да си изрисуват лицата.

Специална изненада тази година беше ателието за изработване на "бижутата с прилепи" (и малко храна на прилепи - цветя и насекоми). Фигурки от тесто във форма на малки прилепчета служеше за основа на медальон, украсен и оцветен с фантазията на всеки участник.

Но най-голямото забавление се случи по време на интерактивната лекция, която Станимира бе подготвила и изнесе с помощта на Борил (известен още като Дарвин). Децата участваха активно, отговаряха на въпросите и се превърнаха в истински изследователи на прилепи за един ден, заредени с раници, подходящо облекло и оборудване и научени как да броят прилепите, които откриват в пещерите.

Вечерта завърши с детектор за подслушване на прилепи в Морската градина :)

Благодарности на всички доброволци, които ни помогнаха за ателиетата, изложбата и транспарантите и на Културен център Морско казино, където отново намерихме гостоприемство и добро отношение от всички работещи там.

Ще се видим надяваме се догодина по същото време, а дотогава пазете прилепите!