Новини

НОВ УЕБ САЙТ
Всички новости за Атанасовско езеро и крайбрежната лагуна може да следите в сайта на новия ни LIFE проект- http://lagoon.biodiversity.bg
  • 30.05.2019 г.
ЛАГУНА КЛИЙН ДЖАМБУРЕ #5
Някои неща е хубаво да ги има… Неща, които ни събират, които дават нов живот, които правят всичко по-хубаво, по-чисто и по-смислено. Като Лагуна клийн джамбуре, която този април за пети път ще събере приятели на Атанасовско езеро или на саблеклюна Атанас, за щура акция с елементи на косене, сметосъбиране, бетониране и монтиране….
С шоколад с морска сол от Атанасовско езеро стартира новият проект „ЛАГУНАТА НА ЖИВОТА“
С дегустация на занаятчийския шоколад с натурална морска сол от Атанасовско езеро, произведен от шоколадиерите Гайо започна представянето на новия проект на Българска фондация Биоразнообразие „Лагуната на живота“. Впечатлени от стойността на езерото и от работата на  БФБ за поддържане на тази ценна Натура 2000 зона, производителите от „Гайо“ даряват 7 % от стойността на всеки шоколад за дейности за опазването ѝ.
 
Влажни зони и климатични промени
Вече повече от 20 години на 2 февруари светът отбелязва Деня на влажните зони. Всяка година Рамсарската конвенция, която се занимавам на международно ниво с проблемите на тези така уязвими екосистеми, избира тема за Деня.

През 2019 г. темата за отбелязване на Световния ден е „Влажните зони и промените на климата“.
Ние не сме безсилни срещу изменението на климата – влажните зони са естественото решение.
НОВ РЕКОРД НА ПОЛУМАРАТОНА „АТАНАСОВСКО ЕЗЕРО“ - 4 ГОДИШНА КОЛОЕЗДАЧКА
В приятния неделен зимен ден 143 човека стартираха в трите спортни дисциплини - 21 км бягане, 21 км колоездене и 8 км бягане. Най-многобройна бе групата на бегачите на 21 км - 62, следвани от тези на 8 км - 46 и колоездене 21 км - 35 участника.
 
УТРЕ Е СТАРТЪТ НА ЧЕТВЪРТИЯ ПОЛУМАРАТОН „АТАНАСОВСКО ЕЗЕРО“
На 20 януари 2019 г. в неделя от 10.00 часа започва четвъртото издание на полумаратона «Атанасовско езеро». И тази година спортните дисциплини са три – 21 км бягане, 21 км колоездене и 8 км бягане. Но за гражданите (без предварително записване) има и скоростно изкачване на стълбите за деца и възрастни от Моряшкия паметник долу до моста и обратно.
Полумаратон Атанасовско езеро на 20 януари 2019
Сдружение "Зелена Странджа", Българска фондация Биоразнообразие и Община Бургас за четвърта поредна година канят всички любители на спорта и на природата на зимния спортен празник Полумаратон „Атанасовско езеро“ в Бургас.

Последни видеа