Новини

Най-старата природозащитна бригада в България за 30-ти път ще събере доброволци на Атанасовско езеро
Можете ли да повярвате, че в далечната 1988 г. на Атанасовско езеро са се събрали първите ентусиасти в България, за да помогнат и създадат по-добри условия за гнездене на птиците?! Малко преди това се е появила и една от първите природозащитни организации у нас - Българско дружество за защита на птиците (БДЗП), което на 3 юни също чества своята 30 годишнина.
 
Обменно пътуване до Преспанските езера за екипа на проект „Солта на живота“
Среща с екипа на Дружеството за защита на Преспа (SPP) http://www.spp.gr и дискусия за управлението на влажните зони, косенето на тръстика, поддържането на водното ниво, гнезденето на пеликаните, работата с местните хора. Това бяха само част от въпросите, които обсъдиха гръцките експерти и българските им колеги в офиса на дружеството в с.Лемос.
 
Фестивалът на солта ще бъде на 10 август
Шестото издание на Фестивала на солта тази година ще се случи на 10 август - петък от 16.00 до 23.00 часа. Отново ще станем солничари за един ден, ще се мажем с лечебна кал, ще се включим в ателиета и забавления, ще видим изложби, ще слушаме музика, ще се докоснем до едно специално място и ще станем част от Приказката за солта, птиците, езерото и хората ....
ИЗЛЪЧВАНЕ В РЕАЛНО ВРЕМЕ И С ВИСОКО КАЧЕСТВО ОТ АТАНАСОВСКО ЕЗЕРО
Царството на птиците - Атанасовско езеро вече е с подобрена система за видеонаблюдение и възможност за излъчване в реално време. Любопитното ежедневие на обитателите на лагуната, промените в състава и поведението им става възможно чрез наблюдението на 80% от площта на Южния солник.

 
БФБ спечели награда в конкурса #ВМузеяСме
Спечелихме наградата #ВМУЗЕЯСМЕ на фондация "Америка за България"! Нашето пространство за Атанасовско езеро, наречено "симБиотично" беше наградено с голямата награда в категория Партньорство, за съвместните ни усилия с нашите колеги от "Черноморски солници" АД.
Открихме сезона на „симБиотично“
Откриването на нашата туристическа атракция, съвпадна по време с откриването на сезона на най-големия туристически комплекс „Слънчев бряг“, което показва, че точно сме преценили най-подходящия момент. Публиките, към които сме насочени обаче са съвсем различни :)
Солници в опасност
На много места в Европа солниците са уязвими и застрашени от унищожаване. Подкрепете нашите колеги от Черна гора и подпишете ПЕТИЦИЯТА за спасяването на техните солници и обявяването им за Природен парк.
Голяма победа за нашите приятели на форума "Сребърна"
Учениците от еко клуб "Капитан  Планета" при ОУ "Александър Георгиев-Коджакафалията", с които работим от началото на учебната година, спечелиха Първо място на Международния екологичен форум "Сребърна" 2018, във възрастова група V - VII клас, със своя проект "Моето Атанасовско езеро".
Любимият Карнавал на биоразнообразието събра стотици на „Охлюва“
Откритата сцена „Охлюва“ в Морската градина за пореден път се превърна в пъстра поляна за калинки, таралежи, пеперуди, пролетни цветя и кокичета. Темата тази година бе „Любовта в природата“, но само част от участниците бяха посветили своите костюми на темата.