Новини

Международна група посети Атанасовско езеро

04.10.2017 г.

Днес голяма международна група посети Атанасовско езеро и прекара целия следобед от двете страни на езерото, наслаждавайки се на  чудесното есенно време.  ОУ „Св. княз Борис I“ от гр. Бургас е домакин на учителите и учениците от партньорски училища от 7 европейски държави, работещи заедно по екологичния проект „Help the Earth: reduce, reuse, recycle“с подкрепата на европейска програма Еразъм+. Групите от България, Финландия, Гърция, Латвия, Полша, Словения, Испания и Турция бяха разделени на две части и посетиха Пътеката на саблеклюна и новото пространство „симБиотично“, където бяха посрещнати от екипа на проект „Солта на живота“.

Децата и техните ръководители се запознаха с най-важните забележителности на Атанасовско езеро, наблюдаваха къдроглавите пеликани, почиващи по дигите, многобройните ангъчи, големи бели чапли и патици. Саблеклюнът Атанас им разказа за своето семейство и основните им характеристики, а накрая учениците се запознаха с различните приспособления на клюновете на птиците, които използват при хранене и които напомнят различни човешки сечива.

Другата група се разходи до басейните с луга и кал и разгледа интерактивната изложба „симБиочно“. Хубавото време позволи на децата да се насладят на хамаци и пуфове на гледката към морето и езерото. Всички гости получиха пътеводител-че за лагуната на английски език.