Новини

Любимият Карнавал на биоразнообразието събра стотици на „Охлюва“

29.05.2018 г.

Откритата сцена „Охлюва“ в Морската градина за пореден път се превърна в пъстра поляна за калинки, таралежи, пеперуди, пролетни цветя и кокичета. Темата тази година бе „Любовта в природата“, но само част от участниците бяха посветили своите костюми на темата.
Специален гост на Карнавала бе изпълнителния директор на БФБ - Румяна Иванова.

Най-артистично тази година бе представянето на децата от ОУ „Васил Левски“ – кв. Горно Езерово, които изнесоха своя музикално артистична постановка "Море, любов, мечти ... и още нещо", която съдържаше компилация от известни бургаски песни като „Момчето, което говори с морето“, „Завръщане в Бургас“ и др. Децата представиха оригинални танци като вълни, рибки и медузи и имаше даже едно момче, което говореше с морето (и гледаше с бинокъл) :)

Забележителни бяха и учениците от ОУ „Любен Каравелов“, които дефилираха в две групи. Едната представи етюда „Да запазим Земята“ с интересна интерпретация на цветните кофи за отпадъци и оригинални песни за разделното събиране и блатното кокиче. Втората група дефилира със сценка за пеперудки и цветя, водена лично то един бял щъркел.

Децата от детска градина „Радост“ представиха две песни и се изявиха в ролята на калинки, жабчета, таралежи и пролетни цветя.

Не липсваха и индивидуални участници – семейство мечки, розово фламинго, водно конче, гущер с изплетен от найлонови торбички костюм, който имаше и свое стихотворение, калинки, жабка и други.

Жури с представители на РИОСВ Бургас, БФБ и гражданска квота определиха носителите на наградите в отделните категории. Всички деца получиха награди от организаторите БФБ и РИОСВ Бургас и лакомства от „Победа“ АД. Община Бургас осигури сцената и озвучаването за детския празник.

Благодарим на всички учебни заведения и на всички деца и родители, които се включиха в пъстрия Карнавал на биоразнообразието.