Новини

Интересна среща за Атанасовско езеро в новото иновативно училище "Ал.Коджакафалията"

18.10.2017 г.

Днес екип на проекта гостува на най-модерното българско държавно училище в момента - ОУ "Ал. Коджакафалията" - Бургас. Изключително приятна бе срещата ни с петокласниците от клуба по Екология на г-жа Грета Стоянова, които слушаха внимателно презентацията на Диана, разсъждаваха свободно, задаваха въпроси и предлагаха решения за различни казуси, свързани с Атанасовско езеро.

Отлично се справиха с викторината за езерото и естествено се радваха на наградите, които бяхме подготвили за тях. Останахме впечатлени от лекотата на общуване, споделянето на знания, близки до представената тема, включително различни видове животни, обсъждане на основните заплахи за езерото и предлагане на решения, както за решаване на консервационни проблеми, така и на чисто маркетингови - какво би било най-добре да предлагаме като сувенири, обекти, свързани със забележителното солено езеро и т.н.

Следващата ни среща е още другата сряда, когато клубът ще гостува на нас - на Атанасовско езеро. Надяваме се доброто време да се запази и да имаме няколко чудесни часа край бреговете на солената лагуна.