Галерия

Фестивал на солта - 12 август 2017
Най-голям интерес отново имаше към "Солничар за един ден", "Влакчето на солта", "Базар на солта", но и към басейните с луга и кал, работилницата за натурални репеленти на "За Земята", хамакинга и хладните напитки.
Фестивал на солта - "симБиотично"
В деня на Фестивала бе открито новото пространство на Атанасовско езеро - "симБиотично". Цял ден бе изпълнено с различни събития, а вечерта в 18.00 в присъствието на много гости бе официално открито.
Фестивал на солта - На гости на рожденика
Петото издание на Фестивала на солта тази година се случи по-рано от обикновено, но пък беше през целия съботен ден и привлече многобройна и разнообразна публика от Бургас, но и от цялата страна.

 
Карнавал на биоразнообразието 2017
90 деца от 9 учебни заведения в Бургас дефилираха на Карнавала на биоразнообразието тази година на лятна сцена „Охлюва“ в Бургас. Изключително артистични и майсторски костюми на най-различни обитатели на Живата природа на България, като често можеше да се види и самата „природа“ бяха представени по разнообразен и много вълнуващ начин. Българска фондация Биоразнообразие, Община Бургас, Регионална инспекция по околна среда и води (РИОСВ) – Бургас, заедно с всички участници създадоха един цветен природозащитен празник.
 
ПОЛУМАРАТОН „АТАНАСОВСКО ЕЗЕРО' 2017"
106 участника се включиха в полумаратона Атанасовско езеро' 2017, който беше отложен със седмица заради лошото време. Тук може да видите снимките на нашия колега Спас Узунов от събитието.
Карнавал на биоразнообразието 2016
За пети път се проведе Карнавала на биоразнообразието, който този път бе на тема „Малките жители на града представят дивите обитатели на Бургаските езера“ и се организира от Българска фондация Биоразнообразие със съдействието на Община Бургас и РИОСВ Бургас.