Новини

Фестивалът на солта - този път цял ден на 12 август

28.06.2017 г.

Петото издание на Фестивала на солта тази година ще бъде по-рано през август, но пък ще бъде цял, а не половин ден, както досега.

През 2017 г. темата на Фестивала ще бъде „Вдъхновени от езерото“. Желанието ни е да включим артисти и творци от различни области на изкуството, които чрез своите изразни средства да представят собствените си усещания и представи за това уникално място в рамките на град Бургас.

Но тъй като финансирането за три издания, планирани по проект "Солта на живота" вече е изразходвано, продължаваме да набираме дарения и подкрепа под всякаква форма - финансови, материални, доброволчество преди и по време на Феста, про боно участие и т.н.

Атанасовско езеро е вдъхновение - за нас и за много артисти от различните сфери на изкуството. Всеки има свое виждане към това място и свои причини да го харесва, да му се възхищава, да бъде привлечен – заради магическите цветове, изгревите и залезите, неповторимия мирис, звуците, специалната атмосфера, съвършения кристал на солта, милионите птици или дигите, които формират перфектния диагонал, черните хора, намазани с кал, шумовете, тишината и динамиката.

Очаквайте скоро подробности за програмата и участниците в тазгодишното издание. А иначе всички са поканени да се включат – този път на 12 август в събота и вече през целия ден!