• 5°C
  • Влажност: 87%
  • Вятър: 28km/h

Новини

13.02.2017 г.
В Бургас има условия на диалог и готовност да бъдат предприети конкретни мерки за решаване на проблема със защитените видове, които обитават сгради в населените места и ще бъдат засегнати от санирането им по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Още през януари се проведе среща с представители на Община Бургас, РИОСВ Бургас, БФБ и БДЗП, за да се разгледа проблемът със санирането и опасността за популациите на прилепи и бързолети. От Общината изразиха желание пилотно да се приложат мерки, ако еколозите предложат лесно  изпълними такива и съдействат при определяне на местата и начина за прилагането им.
  повече»
02.02.2017 г.
Във връзка с 2ри февруари - Световният ден на влажните зони, екипът на проект „Солта на живота“, LIFE + организира турне около Атанасовско езеро, за да се срещне с ученици и граждани от кварталите, които са в непосредствена близост до влажната зона. Идеята е както да се представи по-подробно всичко най-интересно за крайбрежната лагуна. повече»
30.01.2017 г.
Тази година Световният ден на влажните зони - 2 февруари е на тема: "Влажните зони намаляват риска от бедствия". 2017-та е специална година, защото през нея се отбелязват 20 години, откакто световният ден, посветен на едни от най-уязвимите и важни екосистеми в света се чества в България.
Българска фондация Биоразнообразие ще се включи в честванията като отдаде специално внимание на влажните зони около Бургас и особено на Атанасовско езеро. повече»
23.01.2017 г.
Една седмица по-късно след първоначалната дата на 15 януари бе даден стартът на полумаратона „Атанасовско езеро“, посветен на езерото, разположено край град Бургас. Подобрената метеорологична обстановка позволи тази неделя (22.01.2017 г.) в трите дисциплини да се включат 112 участника от 18 града – Ямбол, Сливен, Обзор, Царево, Несебър, Поморие, Бургас, Равда, Ахелой, Карнобат, Русе, Добрич, Пловдив, Димитровград и др.
  повече»

Посетете също

Лагуната Атанасовско езеро

Атанасовско езеро – лагуната на безбройните ята, на ослепителната сол, на горещите лета и свирепия зимен вятър. Лагуната на Бригадата, на Точката и Кочинката, от които тръгват пътищата на мнозина и които дават посока, за да не се загубиш. Лагуната на пурпурните води, обагрящи в неземна палитра едно от последните ни диви места. Лагуната на солничарите, пазители на тайните на вековни традиции за солта – важна като кръвта и скъпа като златото.
 
За Лагуната
Информация за Атанасовско езеро, заплахите, пред които е изправено. Лагуните по света, най-известните лагуни
Обитатели на Лагуната
Интересна информация за растенията, птиците, животните, насекомите и рибите, обитаващи Атанасовско езеро
Интересно за Лагуната
Интересни събития и инициативи на територията на Лагуната или свързани с Атанасовско езеро
На гости на Лагуната
Кога и как да посетим езерото, къде, какво можем да наблюдаваме, правила за наблюдения, представяне на пътеките

Галерия

Електронен бюлетин

Запишете се в нашия електронен бюлетин за да получавате на имейла си винаги актуална информация

Последвайте ни в: