• 13.8°C
  • Влажност: 78%
  • Вятър: 9.7km/h

Новини

16.09.2016 г.
Приключи конкурсът „Фестивалът в кадър“, посветен на Фестивала на солта‘ 2016. Благодарим на всички участници, които ни изпратиха своите вдъхновяващи кадри, заснети директно от събитията или от езерото – фон и главен виновник за Фестивала. Журито на конкурса прегледа внимателно всички получени фотографии и взе следното решение:

На първо място класира кадърът на Махмуд Мoнем (на 28 години от Бургас) сниман от въздуха (малките бели точки са чайките, накацали в езерото). Махмуд изпрати още няколко невероятни кадъра, вероятно заснети с дрон. повече»
13.09.2016 г.
Оказа се, че освен "рожденик", Атанасовско езеро е особено подходящо да предостави терен за празнуване на рожден ден. През август Пътеката на саблеклюна, ракитовата наблюдателница "Гнездото" и беседката пред Укритието за наблюдение на птици се оказаха притегателни за млади рожденици, които търсят нови и различни преживявания за тях и за гостите им. повече»
08.09.2016 г.
Високата стойност на екосистемните услуги, които Атанасовско езеро предлага
 
Това лято басейните с луга и лечебна кал на Атанасовско езеро се оказаха по-достъпни отвсякога и се радваха на голям интерес от бургазлии, и гости на града от цялата страна и чужбина. Новата визия на района, подобрената инфраструктура и информация, разширеният набор от средства за транспорт направиха южната част на Атанасовско езеро покрай Черно море топ дестинация това лято. повече»
01.09.2016 г.
Представители на Българска фондация Биоразнообразие участваха в новата инициатива на Дома на киното в София - "Човекът и природата". На всяко първо число на месеца ще се излъчва екологичен филм, а стартът бе даден с невероятния филм на Вим Вендерс "Солта на Земята". повече»

Посетете също

Август - месец на Атанасовско езеро
Следете сайта и фейсбук страницата на проекта, за да сте информирани за всичко интересно, което предстои през август на езерото.
Малки саблеклюни, родени през лятото на 2016
Наблюдавахме вече първите излюпени саблеклюнчета за този сезон, срещата с които е невероятна радост, показваща ни значението на нашата работа и истинската стойност на нещата, които правим. Чакаме с нетърпение данните на орнитолозите от  БДЗП и се надяваме на силен гнездови сезон с рекордни числености на приоритетните за опазване видове птици.
 
Лагуната Атанасовско езеро

Атанасовско езеро – лагуната на безбройните ята, на ослепителната сол, на горещите лета и свирепия зимен вятър. Лагуната на Бригадата, на Точката и Кочинката, от които тръгват пътищата на мнозина и които дават посока, за да не се загубиш. Лагуната на пурпурните води, обагрящи в неземна палитра едно от последните ни диви места. Лагуната на солничарите, пазители на тайните на вековни традиции за солта – важна като кръвта и скъпа като златото.
 
За Лагуната
Информация за Атанасовско езеро, заплахите, пред които е изправено. Лагуните по света, най-известните лагуни
Обитатели на Лагуната
Интересна информация за растенията, птиците, животните, насекомите и рибите, обитаващи Атанасовско езеро
Интересно за Лагуната
Интересни събития и инициативи на територията на Лагуната или свързани с Атанасовско езеро
На гости на Лагуната
Кога и как да посетим езерото, къде, какво можем да наблюдаваме, правила за наблюдения, представяне на пътеките

Галерия

Електронен бюлетин

Запишете се в нашия електронен бюлетин за да получавате на имейла си винаги актуална информация

Последвайте ни в: