Новини

"Миграции" в Немската гимназия
Изложбата Миграции ще гостува на Немска езикова гимназия „Гьоте“ в Бургас до края на учебната година и е разположена в лобито на втория етаж на училището. Днес, 25 април 2018 г. по случай Деня на Земята изложбата бе официално открита от представители на Българска фондация Биоразнообразие и г-жа Радостина Тодорова (преподавател по биология и химия), по чиято покана се организира събитието.
 
Среща за обсъждане на After-Life Conservation Plan на проект „Солта на живота“
В края на август приключва нашият проект “Солта на живота“ и БФБ организира работна среща, на която да се дискутират и генерират идеи, препоръки и предложения за продължение на настоящите консервационни дейности за управление на Атанасовско езеро. Те ще послужат за Плана за действие след приключването на проекта (After-Life Conservation Plan), който ще обхваща периода 2018 – 2023.
АКЦИЯ ЗА ЧИСТА ЛАГУНА
В очакване на пролетта и на птиците, идва и времето за посещения около любимото Атанасовско езеро. Затова екипът на проект „Солта на живота“, LIFE + кани приятели на езерото на пролетна акция в неделя 15 април 2018 г. от 10:00 часа в южната част на Атанасовско езеро. За 4-та поредна година доброволци на различна възраст ще се съберат до Укритието за наблюдение на птици, за да подготвят Пътеката на саблеклюна за предстоящия сезон.
БФБ партнира на Регионалната библиотека в Бургас
Българска фондация Биоразнообразие ще партнира в най-новия проект на Регионална библиотека "П.К.Яворов" Бургас - "Опознай Земята - пази я!". Това стана ясно на нарочна пресконференция точно преди Великденските празници, която се проведе на 5 април 2018 в сградата на библиотеката на ул.Булаир в присъствието на зам.кмета по образование и култура - г-жа Ананиева, директорът на библиотеката - Мария Бенчева, Радостина Ценова и Диана Павлова от БФБ и Р.Цонева от фирма Планикс.
 
Втора екологична Конференция за ученици и студенти в Бургас
Втора Конференция за ученици и студенти „Да мислим Екологично за бъдещето“ ще се проведе на 26-27 Март 2018 г. в Културен център Морско казино - Бургас. Няколко презентации ще са посветени на Атанасовско езеро, а нашата практикантка - студентката от Университет „Проф. д-р А. Златаров“ ще представи Консервационните дейности в Атанасовско езеро.
Международен ден за действие - 21 мapт 2018 на пл. Св.св. Кирил и Методий в Бургас
Въпреки мрачното за Първа пролет време, днес ученици от СУ "Св.Св. Кирил и Методий" и НБУ "Михаил Лъкатник“ Бургас демонстрираха на площада пред първото училище последствията от климатичните промени върху природата и човека. БФБ и проект „Солта на живота“ представиха на площада своята изложба „Миграции“.
ДАЙ СВОЯ ГЛАС ЗА АТАНАСОВСКО ЕЗЕРО
Европейските „Оскари“ в областта на природозащитата ще бъдат раздадени на 17 май, но дотогава всички европейски граждани имат възможност да изберат своя фаворит сред 25-те финалисти за наградите Натура 2000. Атанасовско езеро също е на международната сцена чрез номинация „Солта на живота: една приказка за езеро, сол, птици и хора“, издигната от Българска фондация Биоразнообразие
 

Последни видеа