Новини

КАРНАВАЛ НА БИОРАЗНООБРАЗИЕТО‘ 2018
Утре предстои шарения Карнавал на биоразнообразието, който ще се проведе на Лятна сцена "Охлюва" в Морската градина от 17.00 часа. Организира се от БФБ, Община Бургас и РИОСВ Бургас, с подкрепата на проект "Солта на живота", LIFE+ и с вкусните лакомства на "Победа" АД.
Незабравим Ден на Натура 2000 в Бургас
В Деня на Натура 2000 - 21 май, проект „Солта на живота“, LIFE+ организира Единадесетата среща на Обществения съвет за Атанасовско езеро. Темата бе посветена на природното и културно наследство, което езерото предоставя и е във връзка с 2018 - Европейска година на културното наследство.
След съвета се организираха два специални тура с Влакчето на солта из района на северни солници.
Обучителен курс Въведение в управлението на влажни зони
На 17 май в уютното и зареждащо пространство на читалище Хамалогика се проведе Обучителен курс на тема "Въведение в управлението на влажни зони", което се организира от БДЗП в рамките на проект Солта на живота, LIFE+.
 
Вълнуващо представяне на Атанасовско езеро в Брюксел
"Солта на живота" не спечели наградата в категория Комуникация, но спечели уникалната възможност да представи любимото Атанасовско езеро на сцената на Европейската комисия, така че да го направи популярно и оценено на международно ниво.
Вижте великолепното представяне на Атанасовско езеро по време на церемонията за Наградите Натура 2000 в Брюксел. Благодарим на танцова компания DUNE и Петя Стойкова (хореограф и ръководител) за страхотния танц The Lake. Насладете му се  тук (от 4 до 10 минута).

 
Карнавал на Биоразнообразието на 28 май на "Охлюва"
Българска Фондация Биоразнообразие, Община Бургас и Регионална инспекция по околна среда и води - Бургас канят децата на Бургас на КАРНАВАЛ НА БИОРАЗНООБРАЗИЕТО на тема "Любовта в природата" на 28 май (понеделник) от 17.00 часа на Лятна сцена "Охлюва" (ако времето е лошо в зала "Петя Дубарова" в Културен център "Морско казино").
21 май - Деня на Натура 2000 в Бургас
В Деня на Натура 2000 - 21 май, проект „Солта на живота“, LIFE+ ви кани на Единадесетата среща на Обществения съвет за Атанасовско езеро. Темата е посветена на природното и културно наследство, което  езерото предоставя и е във връзка с Европейската година на културното наследство. След съвета Ви каним на специален тур с Влакчето на солта, което ще тръгне от паркинга на Солници север в 15.00 и 16.00 часа и ще ни разведе до границата на резерват „Атанасовско езеро“, където ще погледаме птици.
Специален танц, посветен на Атанасовско езеро, ще закрие церемонията за Натура 2000 наградите в Брюксел
Екипът на проект „Солта на живота“ получи поканата „да вдъхнови“ гостите в официалната церемония по връчване на Европейските награди Натура 2000 на 17 май 2018 в зала „Берлемон“. Така на престижната церемония в четвъртък вечер, където Европейската комисия кани всички 25 финалисти, а Комисарят по околна среда Кармену Вела, заедно с членовете на журито ще обявят победителите, на сцената ще излязат танцьорите от танцова компания ДЮН, който ще представят своя танц „Езерото“.

Последни видеа