Новини

Кратък отчет на проект "Солта на живота", LIFE+
Ако ви е интересно да прочетете съвсем накратко какво направи нашият екип за 6 години за крайбрежната лагуна Атанасовско езеро - изтеглете тази брошура (налична е на български и английски език) или ни потърсете за хартиено копие. В средите на програма LIFE+ този отчет е известен като Laymаn'r report и е много важен, защото  .... 
КАК ДА СЕ ПОДГОТВИМ ЗА КЛИМАТИЧНИТЕ ПРОМЕНИ
Детският отдел на Регионална библиотека "Пейо Яворов" Бургас предлага на преподаватели и ученици нова интерактивна форма за учене и забавление чрез … пясъчна кутия.  
Днес в две срещи – сутринта и следобед чрез Регионалното управление по образование - Бургас бяха поканени преподаватели от училищата в региона, пред които се демонстрираха възможностите на кутията и ползването й, както за уроци по околен свят за начален курс, така и по география за среден и горен курс.
Чудна Нощ на прилепите в Бургас
С много настроение и с много нови знания се сдобиха участниците в поредната Нощ на прилепите, която се организира в Бургас от прекрасната Станимира Делева, БФБ, Зелени Балкани и пещерен клуб НЕПИАСТ - Бургас. Забавни ателиета за децата ги учеха как да правят маски на прилепи, да си направят картички и книгоразделители, да си направят прилепна украса или пък да си изрисуват лицата.
Замърсяването на Черно море обсъждаха експерти
Експерт на Българска Фондация Биоразнообразие изнесе презентация за пластмасите и лагуните по света и какви са опасностите за Черно море по време на семинара „Въздействието на замърсяването с твърди отпадъци в Черно море и други аспекти на опазването на околната среда“, който се проведе на 2 и 3 октомври 2018 в Експозиционен център ФЛОРА – Бургас.
 
 
Атанасовско езеро след края на „Солта на живота“
Днес завършва проект „Солта на живота“, който 6 години работи за опазване и възстановяване на крайбрежната лагуна Атанасовско езеро. По време на 12-та среща на Обществения съвет за езерото на 30.08.2018 г. бяха представени най-важните резултати от проекта, които получиха много висока оценка от участниците в съвета. РИОСВ Бургас връчи специален Поздравителен адрес на екипа на проекта за всеотдайната и компетентна реализация на консервационните, поддържащи и комуникационни дейности.
 
Небивал интерес към Работилницата за рамки със стари солничарски дъски в „симБиотично“
При много голям интерес премина снощи последната арт работилница на Българска фондация Биоразнообразие – клон Странджа в пространството „симБиотично“ на Атанасовско езеро. Поканени да си измайсторят оригинална рамка, в която да запечатат спомени от морето, езерото и Бургас, в работилницата се включиха десетки хора на различна възраст, деца и дори бебета, имаше гости и от чужбина.
 
Седем дни 70 доброволци ремонтираха домовете на птиците в Атанасовско езеро
70 доброволци успяха да ремонтират домовете на птиците в единствената по рода си солена лагуна у нас – Атанасовско езеро по време на 30-та природозащитна бригада на Българското дружество за защита на птиците, провеждаща се край Бургас.
 

Последни видеа