Новини

Партньорска среща на проект Солта на живота, LIFE+
Днес в офиса на БФБ в Бургас се проведе 11-та партньорска среща на екипа на проект "Солта на живота", LIFE+. Участва целият екип на БФБ по проекта, включително и GIS експерта Таня Георгиева - Шнел, екипа на БДЗП (Владимир Младенов, Ралица Георгиева - орнитолози и Стоян Николов, Директор LIFE проекти - по скайп), както и Деян Томов - гл.технолог на Черноморски солници.
Заседание на Басейновия съвет към БДЧР във Варна
На 8-ми ноември се проведе първото за 2017 г. заседание на Басейнов съвет към Басейнова дирекция за Черноморски район (БДЧР) във Варна. Това е консултативен орган, подпомагащ дейността на Дирекцията и включващ всички отговорни и заинтересовани страни за опазване на водите в България. БФБ е единствената природозащитна организация, участваща в състава на Басейновия съвет.
 
ЧЕРНО МОРЕ – ЕВРОПЕЙСКИ ПЕРСПЕКТИВИ
Тематична конференция, посветена на Международния ден на Черно море – 31 октомври се състоя днес в Експозиционен център „Флора“в присъствието на представители на различни заинтересовани страни – парламента, местните власти, държавни предприятия, научни и държавни институции, неправителствени организации.
Децата на ЧУ "Мария Монтесори" отпразнуваха Деня на Черно море на Атанасовско езеро
Децата от частно начално училище "Д-р Мария Монтесори" Бургас гостуваха на Атанасовско езеро и на Пътеката на саблеклюна, където избраха да отбележат Международният ден на Черно море. На събитието присъстваха представители на Българска фондация Биоразнообразие и РИОСВ-Бургас.
Атанасовско езеро след големите дъждове в Бургаско
25 октомври 2017 г. със сигурност ще бъде запомнен като един от най-дъждовните дни в последното десетилетие. НИМХ на БАН съобщава за 176 л/м2 за района на Карнобат в рамките на 15 часа. За района на Атановско езеро са отчетени 49 л/ м2 за Южен и 38 л/м2 за Северен солник. Това също са екстремни количества валежи, потвърждаващи все по-видимите климатични промени на които, сме свидетели в последните години.
 
Нашите мили диви съседи
За поредна година Бургас ще се включи в отбелязването на Международната нощ на прилепите. За разлика от предишни издания, този път акцентът да бъде насочен към възрастните граждани на града, а не към децата. Целта е да се повиши знанието им за техните непознати съседи, които споделят градското пространство и дори обитават едни и същи жилищни сгради с нас хората. Опазването на прилепите в последната година стана особено актуална тема във връзка със санирането на жилищни сгради и запазване на зимуващите между фугите бозайници.

 
Синьо-зелената артерия на Атанасовско езеро скоро ще бъде окончателно почистена
Вече са почистени над 20 км от обходния канал, ограждащ плътно Атанасовско езеро и осигуряващ от една страна връзка с морето за прток на "пресни" морски води, а от друга отвежда "нежеланите" сладки води от солената лагуна.

Последни видеа