• 16.4°C
  • Влажност: 79%
  • Вятър: 3.2km/h

Новини

14.10.2016 г.
На 13 октомври 2016 г. в местността Божура край Средец се състоя годишна среща на българските проекти по програма LIFE на Европейския съюз. Домакини бяха Изпълнителната агенция по горите и техния проект „Опазване на ключови горски местообитания на малкия креслив орел в България”, който имаше посещение на терен от представителите на ЕК (заедно с проекта на ЕВН). повече»
14.10.2016 г.
След като Фестивалът на солта този август беше на тема Миграция и голяма част от събитията  бяха посветени на порива или причината, които карат птиците, насекомите и други животни да изминават огромни разстояния в търсене на най-доброто място за размножаване или за оцеляване,  темата за миграцията продължава да занимава екипа на проект „Солта на живота“, който кани бургазлии да се включат в едно вечерно приключение на Атанасовско езеро – наблюдение на нощна миграция на птиците. повече»
30.09.2016 г.
Образователната програма за Атанасовско езеро бе представена на годишната среща на преподавателите по природни науки от Бургаска област, която се организира от Регионалния инспекторат на образованието - Бургас в началото на учебната 2016/2017 година. повече»
28.09.2016 г.
От днес стартират посещенията на ученически групи и групи от детски градини, които идват да се запознаят със саблеклюна Атанас и неговото семейство.
Децата от детска градина "Златното ключе" ще посетят Пътеката на саблеклюна, ще играят и ще наблюдават някои от птичите обитатели на лагуната. повече»

Посетете също

В топлата есен - посетете Атанас
Край езерото е приятно и интересно. Сега е най-подходящото време за учениците да си подарят още един ден навън сред природата и да посетят Атанасовско езеро. Очаква ги саблеклюнът Атанас, който разказва интересни истории за живота си и за своето семейство, срещи наживо с някои от обитателите в момента и инаистина приятно прекарване в различните кътове около Укритието за наблюдение на птици.
Лагуната Атанасовско езеро

Атанасовско езеро – лагуната на безбройните ята, на ослепителната сол, на горещите лета и свирепия зимен вятър. Лагуната на Бригадата, на Точката и Кочинката, от които тръгват пътищата на мнозина и които дават посока, за да не се загубиш. Лагуната на пурпурните води, обагрящи в неземна палитра едно от последните ни диви места. Лагуната на солничарите, пазители на тайните на вековни традиции за солта – важна като кръвта и скъпа като златото.
 
За Лагуната
Информация за Атанасовско езеро, заплахите, пред които е изправено. Лагуните по света, най-известните лагуни
Обитатели на Лагуната
Интересна информация за растенията, птиците, животните, насекомите и рибите, обитаващи Атанасовско езеро
Интересно за Лагуната
Интересни събития и инициативи на територията на Лагуната или свързани с Атанасовско езеро
На гости на Лагуната
Кога и как да посетим езерото, къде, какво можем да наблюдаваме, правила за наблюдения, представяне на пътеките

Галерия

Електронен бюлетин

Запишете се в нашия електронен бюлетин за да получавате на имейла си винаги актуална информация

Последвайте ни в: