Новини

ХУБАВО ВРЕМЕ, ДОСТА КАЛ И МНОГО ДОБРА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ТРЕТИЯ ПОЛУМАРАТОН
В третото издание на полумаратона „АТАНАСОВСКО ЕЗЕРО“ участваха вече 112 човека (независимо, че някои записани не успяха да се явят заради здравословни проблеми). Възрастовият диапазон  беше много широк – от 12 до 75 години, а участниците бяха от Бургас, Сливен, Варна, Лясковец, Поморие, Пловдив и др.
 
Благотворителен базар на Атанасовден ще набира средства за Фестивала на солта през лятото
Ако вече мечтаете за лятото и с нетърпение очаквате ФЕСТИВАЛА НА СОЛТА през август, или пък просто харесвате Атанасовско езеро и нещата, които се случват там – сега е моментът да ни подкрепите! Заповядайте на 21 януари (неделя) от 10:00 до 13:00 часа на благотворителния базар в Културен център „Морско казино“ по време на полумаратона „Атанасовско езеро“.
 
115 УЧАСТНИКА ЗАПИСАНИ ЗА ПОЛУМАРАТОНА „АТАНАСОВСКО ЕЗЕРО“
На 21 януари 2018 г. за трети път се организира полумаратонът „Атанасовско езеро“, който събира смели и спортни мъже, жени и младежи от цялата страна, дошли край морския бряг, за да премерят сили и възможности в 3 дисциплини – 21 км бягане, 21 км колоездене и 8 км бягане.
Полумаратонът е посветен на известния именик Атанасовско езеро и се провежда в първия неделен ден след Атанасовден. Организира се от сдружение "Зелена Странджа", БФБ и Община Бургас с цел популяризиране на спорта, физическата активност и важността на Атанасовско езеро като неповторима природна територия.
 
Розово ли е бъдещето на Атанасовско езеро?
Промените в климата са една от причините в Атанасовско езеро да се появят нетипични видове, които само до преди няколко години са били редки и екзотични. Такъв е случаят с розовото фламинго, което през есента достигна рекордна численост от 66 птици в Южно Атанасовско езеро. Да, бъдещето, което се задава е розово, но розово ли е наистина?!
 
Утре е Десетата среща на Обществения съвет за Атанасовско езеро
Ако имате интерес по теми, свързани с Атанасовско езеро и останалите влажни зони около Бургас - заповядайте на 14 декември 2017 г. (четвъртък) от 14:00 часа в студио #Hashtag. Темата на съвета е “Новата визитна картичка на Атанасовско езеро - промени и динамика на птиците”. Ще обсъдим наводнението от 25 октомври, както и моментното състояние на лагуната и напредъка по проект "Солта на живота".
Гурме сол от Атанасовско езеро бе представена на вечеря със Slow Food „Вкусовете на земята“
Когато се храним, изпитваме най-дълбоката връзка с околната среда. И за да може тази връзка да остане добра и за двете страни, трябва да се научим да пазаруваме, да се храним и дори да изхвърляме устойчиво. На 11 декември, по случай Деня на Майката Земя, Slow Food в България и Grape Central организираха една по-различна вечеря. Не само вкусна, но и приготвена с мисъл за планетата и живота.
„Солта на живота“ е сред номинираните за Наградата Натура 2000
Наградата "Натура 2000" за 2018 г. вече е в ход. Стартира на 15 май 2017 г., а до  15 октомври 2017 г. се подаваха заявления за участие. Получени са 75 апликационни форми в 5 категории. Нашият проект  кандидатства с номинационна форма „Солта на живота – приказка за едно езеро, сол, птици и хора“ в категория Комуникации и ще се състезава с още 21 кандидати.

Последни видеа