• 1°C
  • Влажност: 87%
  • Вятър: 11km/h

Новини

24.03.2017 г.
Благодарим ви за активното участие в нашия конкурс!
За двете седмици на конкурса, който екипът на проект „Солта на живота“ обяви – „Станете кръстници на пеликани“ получихме 22 различни предложения. Включиха се много знайни и незнайни за нас хора, които дадоха своите свежи идеи за именуване на обитателите на най-новия жилищен квартал в езерото – „Пеликански“. Най-забавните (според нас) ще бъдат наградени – Пели и Кани, Наско и Наска, Свилен и Персина, Адам и Ева и Ачко и Тети, но вярваме, че ще се съгласите, че заслужено голямата награда трябва да спечели двойката Влади и Ралица.
 
  повече»
22.03.2017 г.
Tрето място заеха ученици от клуб „Mлад еколог“ в Профилирана гимназия за чужди езици "Васил Левски" (известна като РУската гимназия) в националното състезание „Водата извор на живот“ с тяхната презентация на тема: „Дрон технология и мониторинг на Атанасовското езеро“. повече»
21.03.2017 г.
Тази екзотична за нашите ширини птица става все по-чест гост в Бургаските езера и преживява тук не само седмици, а вече няколко месеца, включително и през тежката тазгодишна зима. Орнитолозите към проект „Солта на живота“, LIFE+ , които следят ефекта от дейностите на проекта върху птиците в Атанасовско езеро, установиха при последното си посещение 13 розови фламинги – численост, която до този момент не е отчитана през многогодишните наблюдения на птиците в Лагуната.
  повече»
16.03.2017 г.
На 8 март 2017 г. в столичното пространство „Сохо“ се проведе годишната работна среща на ключовите експерти по проект „Солта на живота“. Присъстваха почти всички специалисти, провеждащи мониторинговите дейности, както и д-р Стоян Николов – новият отговорник за LIFE+ проекти в БДЗП.
Срещата се организира, за да се да се оцени изпълнението на целите и постигане на заложените индикатори, както и да се уточнят дейностите до края на проекта – август 2018.
  повече»

Посетете също

Лагуната Атанасовско езеро

Атанасовско езеро – лагуната на безбройните ята, на ослепителната сол, на горещите лета и свирепия зимен вятър. Лагуната на Бригадата, на Точката и Кочинката, от които тръгват пътищата на мнозина и които дават посока, за да не се загубиш. Лагуната на пурпурните води, обагрящи в неземна палитра едно от последните ни диви места. Лагуната на солничарите, пазители на тайните на вековни традиции за солта – важна като кръвта и скъпа като златото.
 
За Лагуната
Информация за Атанасовско езеро, заплахите, пред които е изправено. Лагуните по света, най-известните лагуни
Обитатели на Лагуната
Интересна информация за растенията, птиците, животните, насекомите и рибите, обитаващи Атанасовско езеро
Интересно за Лагуната
Интересни събития и инициативи на територията на Лагуната или свързани с Атанасовско езеро
На гости на Лагуната
Кога и как да посетим езерото, къде, какво можем да наблюдаваме, правила за наблюдения, представяне на пътеките

Галерия

Електронен бюлетин

Запишете се в нашия електронен бюлетин за да получавате на имейла си винаги актуална информация

Последвайте ни в: