Новини

Синьо-зелената артерия на Атанасовско езеро скоро ще бъде окончателно почистена
Вече са почистени над 20 км от обходния канал, ограждащ плътно Атанасовско езеро и осигуряващ от една страна връзка с морето за прток на "пресни" морски води, а от друга отвежда "нежеланите" сладки води от солената лагуна.
Интересна среща за Атанасовско езеро в новото иновативно училище "Ал.Коджакафалията"
Днес екип на проекта гостува на най-модерното българско държавно училище в момента - ОУ "Ал. Коджакафалията" - Бургас. Изключително приятна бе срещата ни с петокласниците от клуба по Екология на г-жа Грета Стоянова, които слушаха внимателно презентацията на Диана, разсъждаваха свободно, задаваха въпроси и предлагаха решения за различни казуси, свързани с Атанасовско езеро.
38 розови фламинги на Атанасовско езеро
Рекордът от март тази година с 13 розови фламинги в Атанасовско езеро, за които екипът на проект „Солта на живота“ съобщи не се задържа дълго и на 12 октомври вече е подобрен. За 35-38 птици от този доскоро доста рядък вид за страната ни съобщава любителят-орнитолог Николай Колев от Раднево. Информацията е още по-любопитна, понеже птиците са наблюдавани в Южните солници на езерото от Укритието за наблюдение на птици и Пътеката на саблеклюна.
 
Международна група посети Атанасовско езеро
Днес голяма международна група посети Атанасовско езеро и прекара целия следобед от двете страни на езерото, наслаждавайки се на  чудесното есенно време.  ОУ „Св. княз Борис I“ от гр. Бургас е домакин на учителите и учениците от партньорски училища от 7 европейски държави, работещи заедно по екологичния проект „Help the Earth: reduce, reuse, recycle“с подкрепата на европейска програма Еразъм+.
Полски LIFE проект на обменно посещение в Бургас
Група от 8 полски колеги, които работят по проект „Опазване на белия щъркел в речните долини на Източна Полша“ / LIFE15 NAT / PL / 000728 посетиха района на проект Солта на живота и се запознаха с работата и постигнатите резултати на българските си колеги. В групата бяха включени представители на водещата организация - Полското дружество за защита на птиците (PTOP), както и на партньорите - Национален парк Biebrza и Ландшафтен парк Łomża.
 
Наши орноитолози на международната среща на Групата за изследване на дъждосвирцовите птици
Представители на БДЗП, които работят за опазването на Атанасовско езеро в рамките на проект "Солта на живота", LIFE+, взеха участие в традиционната среща на Групата за изследване на дъждосвирцовите птици и представиха постер за методите за опазване на тези птици в Атанасовско езеро. 

Последни видеа